Drie hennepkwekerijen geruimd en en in tuincentrum hennepmaterialen aangetroffen

woensdag 8 juli 2015

Wijk en Aalburg / Hank / Sprang-Capelle - De politie heeft dinsdag 7 juli 2015 drie hennepkwekerijen geruimd er werden 960 planten en 866 stekken in beslag genomen. In een tuincentrum werden hennepkwekerij gerelateerde materialen aangetroffen. Er werden zes verdachten aangehouden.

Wijk en Aalburg

In een pand aan de Aalburgsestraat werd een hennepkwekerij met 120 plantenaangetroffen. Er werd n verdachte aangehouden. Er was sprake vanstroomdiefstal. Ook zijn er meerdere oogsten geweest. Er is op een auto beslaggelegd. In een loods aan de Polstraat stonden 800 hennepplanten en 866 stekken.Er werden twee verdachten gearresteerd. Ook hier was sprake van stroomdiefstal.Op een ander adres in dezelfde strraat werd een ruimte aangetroffen met eenCanna Cutter (knipper) en 60 gram hennep. Ook hier werd een aanhouding verricht.

Hank

Op de Korenstraat stonden in een schuur 40 planten. Er was sprake vanstroomdiefstal en meerdere oogsten. Er is n verdachte aangehouden.Sprang-Capelle

Ook werd een hercontrole ingesteld in een tuincentrum aan de van der Duinstraatin Sp[rang-Capelle. Er werden hier vier pallets met materialen aangetroffen diegebruikt wordt bij het inrichten van hennepkwekerijen. Het gaat dan onder meerom koolstoffilters en luchtafzuigers . Er werd n verdachte aangehouden. In hetpand werd op 3 maart 2015 ook al een groot aantal van dergelijke materialen inbeslag genomen. De opiumwetgeving is op 1 maart 1015 verruimd waardoor hetmogelijk is om voorbereidende handelingen op de illegale hennepteelt aan tepakken. Dergelijke acties sluiten aan bij de bredere aanpak van de TaskforceBrabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe teroepen. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnendit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijnMeld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuwaal | 112 alarmeringen Nieuwaal | Goedkoop Tanken in Nieuwaal | Supermarkten in Nieuwaal | Weerbericht Nieuwaal